Ακαδημαϊκός Υπότροφος
sfortis@uniwa.gr
+302106409468
Κ4-108
Καθημερινά 17:00-21:00
Ο Δρ. Φόρτης είναι πτυχιούχος του τμήματος «Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών» του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (Integrated Master, 2012), κάτοχος του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης «Εφαρμογές της Βιολογίας στην Ιατρική» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (2015) και κάτοχος διδακτορικού Διπλώματος από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (2018). Από τον Απρίλιο του 2018 έως σήμερα έχει εκπονήσει μεταδιδακτορική έρευνα στο Κέντρο Ανοσολογίας και Ανοσοθεραπείας του Καρκίνου του Γ.Α.Ο.Ν.Α «ο Άγιος Σάββας», στο Εργαστήριο αξιοπιστίας και ποιοτικού ελέγχου του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και στο Ινστιτούτο Παθολογίας του νοσοκομείου του CHUV (Centre Hospitalier Universitaire Vaudois) της Λωζάνης της Ελβετίας.
Το ερευνητικό ενδιαφέρον του διακρίνεται σε δύο κύριους άξονες (α) την Ανοσολογία του Καρκίνου και (β) την εύρεση βιοδεικτών στον καρκίνο και σε άλλες ασθένειες. Έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα που αφορούν σε διάφορους τύπους καρκίνου (μαστού, προστάτη, κεφαλής και τραχήλου, πνεύμονα και μελανώματος) και οι προσεγγίσεις για την ανάδειξη νέων βιοδεικτών που έχει εφαρμόσει ποικίλουν. Ο Δρ. Φόρτης έχει λάβει υποτροφίες κατά την διάρκεια των σπουδών του και έχει παρουσιάσει τη δουλειά του σε 43 εθνικά και 42 διεθνή συνέδρια, σε πολλά από αυτά έχοντας διεκδικήσει και τελικά λάβει travel awards. Έχει επιλεγεί και έχει παρακολουθήσει αρκετά Summer & Winter Schools καθώς και courses σχετικά με Ανοσοθεραπεία Καρκίνου και την Αιματολογία στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τόσο ο ίδιος, όσο και οι εργασίες του έχουν βραβευθεί σε ελληνικά και ευρωπαϊκά συνέδρια. Οι ερευνητικές του εργασίες και τα άρθρα ανασκόπησης (42) έχουν δημοσιευτεί́ σε διεθνή́ επιστημονικά́ περιοδικά́ (έπειτα από αξιολόγησης). Επιπλέον, είναι κριτής σε αρκετά επιστημονικά περιοδικά ενώ έχει διατελέσει και προσκεκλημένος εκδότης σε ειδικά τεύχη περιοδικών. Ο Δρ. Φόρτης έχει δώσει ομιλίες ως προσκεκλημένος ομιλητής σε συνέδρια και ημερίδες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Από το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 είναι ακαδημαϊκός υπότροφος του τμήματος Βιοϊατρικών Επιστημών διδάσκοντας σε προπτυχιακό επίπεδο τα μαθήματα: Αιματολογία Ι, Αιματολογία ΙΙ, Ειδικά Κεφάλαια Εργαστηριακής Αιματολογίας και Μεταγγισιοθεραπεία- Ιστοσυμβατότητα. Από το 2020 έως σήμερα διδάσκει στα εξής μεταπτυχιακά προγράμματα: 1. Cell and Gene Therapies: from bench to bedside and Good Manufacturing Practices (School of Medicine of University of Patras and the Dept. of Biomedical Sciences of the University of West Attica). 2. Βιοϊατρικές Μέθοδοι και Τεχνολογία στη Διάγνωση (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής). 3. Εφαρμογές της Βιοϊατρικής Τεχνολογίας στην Υπογονιμότητα – Ανδρικός και Γυναικείος Παράγοντας (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής). 4. Επιστήμες της Αγωγής μέσω Καινοτόμων Τεχνολογιών και Βιοϊατρικών Προσεγγίσεων (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής). 5. Διαχείριση Χρόνιων Νοσημάτων (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής). 6. Προχωρημένη Αισθητική και Κοσμητολογία: Ανάπτυξη-Ποιοτικός Έλεγχος και Ασφάλεια Νέων Καλλυντικών Προϊόντων (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής). 7. Κλινική και Πειραματική Νευροχειρουργική (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών). Επίσης, συμμετέχει στη διδασκαλία προγραμμάτων δια βίου εκπαίδευσης: «Εκπαίδευση και πιστοποίηση επαγγελματιών υγείας στην ποιότητα φροντίδας υγείας με εξειδίκευση στην κλινική διακυβέρνηση», «Αιμοληψία – επιπλοκές και αντιπηκτικά» και «Πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια και αυξητικοί παράγοντες: αναγεννητικές ιδιότητες και κλινικές εφαρμογές» του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε πατώντας εδώ.