Εξειδικευμένα Σεμινάρια – Εργασίες

Κωδικός Μαθήματος:

ΙΑ9

Εξάμηνο:

Γ' Εξάμηνο

Κατηγορία:

ΜΓΥ

Ώρες:

4

Μονάδες ECTS:

30

Σύνδεσμος στο eClass:

https://eclass.uniwa.gr/courses/DML118/


Καθηγητές Μαθήματος

Φούντζουλα Χριστίνα

Τα σεμινάρια σκοπό θα έχουν να εμπλουτίσουν τις θεωρητικές γνώσεις των μεταπτυχιακών φοιτητών του ΜΠΣ «Βιοιατρικές μέθοδοι και τεχνολογία στη διάγνωση» του τμήματος Βιοιατρικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής σε θέματα που το πρόγραμμα δεν μπορεί να αναπτύξει διεξοδικά στην διάρκεια των θεωρητικών μαθημάτων και των εργαστηρίων και που ωστόσο αποτελούν σημαντικό κομμάτι των βιοιατρικών δεξιοτήτων τους.

Επιπλέον, στα πρώτα μαθήματα των σεμιναρίων δίνεται έμφαση η εκπαίδευση των φοιτητών στην διαχείριση της πλατφόρμας moodle στην οποία θα αναρτούν τις προόδους της Διπλωματικής Εργασίας. Οι πρώτες ενότητες αφορούν στην εκμάθηση ανεύρεση βιβλιογραφίας και στην συγγραφή επιστημονικού κειμένου. Ακολουθούν ενότητες που αφορούν τη μεθοδολογία της έρευνας και την Βιοστατιστική.

Η εναλλαγή των θεμάτων παρακολουθεί και την εκάστοτε ροπή των επιστημών καθώς και τα εκάστοτε επιτεύγματα των βιοιατρικών μελετών και ερευνών, ώστε οι μεταπτυχιακοί φοιτητές να βρίσκονται κοντά στην πρώτη γραμμή των επιστημονικών εξελίξεων. Είναι δε θέματα που άπτονται συνήθως του ειδικού ενδιαφέροντος των συντονιστών, των διδασκόντων και των συμμετεχόντων ερευνητών.