Σιρινιάν Χαρούλα

qode interactive strata

Εξωτερικοί Συνεργάτες

Εξωτερική Συνεργάτης

Ηλεκτρονική Αλληλογραφία

hsirinian@upatras.gr

Διεύθυνση Γραφείου

Εργαστήριο Μοριακής Ογκολογίας, Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών

Η Δρ. Σιρινιάν απέκτησε το πτυχίο της (Hons) στη Γενετική από το Πανεπιστήμιο του Newcastle Upon Tyne και στη συνέχεια συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στη Μοριακή Ιατρική στο University College του Λονδίνου. Κατά τη διάρκεια του διδακτορικού της στο Παθολογοανατομικό Εργαστήριο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών επικεντρώθηκε στους ρυθμιστές του κυτταρικού κύκλου στα λεμφώματα από Β-κύτταρα. Παράλληλα, εργάστηκε ως Ερευνήτρια στο Εργαστήριο Γενικής Βιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, μελετώντας ρυθμιστικούς μηχανισμούς κυτταρικού κύκλου σε κυτταρικό επίπεδο.

Τα τελευταία 13 χρόνια, ως επιστημονική συνεργάτης στο Εργαστήριο Μοριακής Ογκολογίας της Ιατρικής Σχολής Πατρών, τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στη βιολογία, την γένεση, την εξέλιξη και τη μετάσταση του καρκίνου του μαστού. Διερευνά νέες πρωτεΐνες με ρόλο στην επιθετικότητα και τη μετάσταση του καρκίνου του μαστού και εξετάζει το ρόλο νέων οδών σηματοδότησης που επηρεάζουν την έναρξη και την ανάπτυξη του καρκίνου του μαστού. Η μεταδιδακτορική της έρευνα χρηματοδοτήθηκε δύο φορές από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών – ΙΚΥ Υποτροφίες Μεταπτυχιακών Σπουδών. Επιπλέον, η δουλειά της έχει παρουσιαστεί σε μεγάλα διεθνή συνέδρια για τον καρκίνο του μαστού (St.Gallen, IMPAKT, ASCO, San Antonio) που ορίζουν τις κατευθυντήριες γραμμές των θεραπευτικών προσεγγίσεων στον καρκίνο του μαστού.

Επιπλέον, εκπαιδεύτηκε ως μεταδιδακτορικός ερευνητής για έξι μήνες στο εργαστήριο Ανοσοθεραπείας του Καρκίνου και της Κυτταρικής Μηχανικής (Memorial Sloan Kettering Cancer Center, NY, ΗΠΑ), στην τεχνολογία CAR-T κυττάρων για τη δημιουργία Τ-λεμφοκυττάρων που στοχεύουν όγκους από επαγόμενα πολυδύναμα βλαστοκύτταρα.

Έχει ασκήσει καθήκοντα Ακαδημαϊκού Προσωπικού στη Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά μαθήματα.

Ο Δρ. Sirinian έχει δημοσιεύσει πάνω από 20 εργασίες σε διεθνή περιοδικά με κριτές με περισσότερες από 1000 αναφορές και έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμα συνέδρια ως προσκεκλημένος ομιλητής.