Εξωτερικός Συνεργάτης
ilianamani@windowslive.com
693 900 22 00
Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών "Ιπποκράτειο"
Η Ηλιάνα Μάνη είναι πτυχιούχος του τμήματος Ιατρικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (2012). Είναι κάτοχος διδακτορικής διατριβής του τμήματος Ιατρικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ενώ ολοκλήρωσε επίσης το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Αναζωογόνηση» επίσης στο ΕΚΠΑ. Επί του παρόντος, εργάζεται ως Ειδικός Παθολόγος, επιμελήτρια ΄Β ΕΣΥ, στην ΄Β Πανεπιστημιακή Παθολογική Κλινική στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ιπποκράτειο», συμμετέχοντας στο κλινικό και εκπαιδευτικό έργο της κλινικής.
Αναφορικά με το ερευνητικό της έργο, το μεγαλύτερο μέρος της έρευνας αφορά τις παθήσεις του ήπατος. Συγκεκριμένα, η πλειοψηφία των δημοσιεύσεων της αναφέρεται στην αναζήτηση και αξιολόγηση βιοδεικτών για τη διάγνωση, σταδιοποίηση και πρόγνωση οξέων και χρονίων ηπατολογικών νοσημάτων, με έμφαση στην κίρρωση του ήπατος και τις επιπλοκές της. Στον ίδιο τομέα, η διατριβή της με τίτλο «Αξιολόγηση της κλινικής σημασίας της ανίχνευσης βακτηριακού DNA στο αίμα και στο ασκιτικό υγρό με τη χρήση πραγματικού χρόνου αλυσιδωτής αντίδρασης πολυμεράσης (real time polymerase chain reaction – pcr) σε νοσηλευόμενους κιρρωτικούς ασθενείς με ισχυρή υποψία λοίμωξης» μελέτησε την κλινική εφαρμογή νεότερων μοριακών τεχνικών στη βελτίωση της πρόγνωσης των κιρρωτικών ασθενών. Στον τομέα της Ηπατολογίας, έχει δημοσιεύσεις ερευνητικών εργασιών και ανασκοπήσεων σε ελληνικά και ξενόγλωσσα περιοδικά, σημαντικό αριθμό εργασιών που παρουσιάζονται σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια καθώς και ομιλίες. Έχει ολοκληρώσει το Σχολείο Ηπατολογίας της Ελληνικής Εταιρίας Μελέτης ήπατος, συμμετέχει στην επιτροπή ιστοσελίδας της ίδιας εταιρίας αλλά και στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του σχολείου Ηπατολογίας. Παράλληλα, συμμετέχει σε πολυκεντρικές κλινικές μελέτες αναφορικά με νέους φαρμακευτικούς παράγοντες στις παθήσεις του ήπατος.
Επιπλέον, δραστηριοποιείται στον τομέα της Αναζωογόνησης, ούσα εκπαιδεύτρια στην Ελληνική Εταιρία Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης στα εκπαιδευτικά προγράμματα Εξειδικευμένη Υποστήριξη της Ζωής (Advanced Life Support ,ALS), Εκπαίδευση Εκπαιδευτών (Generic Instructor Course, GIC) και Advanced Medical Life Support (AMLS) από το 2015 έως σήμερα. Συμμετέχει επίσης στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Αναζωογόνηση».
Είναι επίσης κριτής άρθρων σε σημαντικό αριθμό περιοδικών στον τομέα της ηπατολογίας αλλά και της εσωτερικής παθολογίας.
Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.