Εξωτερική Συνεργάτης
vlagouri@gmail.com
Η κα Λάγουρη Βασιλική είναι χημικός, έχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στη Φαρμακευτική Χημεία από το Φαρμακευτικό τμήμα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και Διδακτορικό Δίπλωμα στη Χημεία τροφίμων από το Τμήμα Χημείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). Είναι μια έμπειρη επιστήμονας με εκτεταμένη εμπειρία στην ακαδημαϊκή διδασκαλία, την έρευνα και τη διαχείριση ερευνητικών προγραμμάτων. Έχει απασχοληθεί ως επιστημονικός συνεργάτης στα Τμήματα Τεχνολογίας Τροφίμων του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, Οργανικής Χημείας, Φαρμακογνωσίας και Χημείας Φυσικών προϊόντων του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και στο ΠΜΣ “Βιοϊατρικές Μέθοδοι και Τεχνολογία στη Διάγνωση” του Τμήματος Βιοιατρικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.
Έχει σημαντικό έργο στην ανάλυση φυσικών προϊόντων, με έμφαση στην ανάπτυξη μεθόδων για την απομόνωση και ποσοτικοποίηση βιολογικά ενεργών ενώσεων. Η έρευνά της έχει επικεντρωθεί σε διάφορα θέματα, όπως η ανάλυση των φαινολικών ενώσεων στο ελαιόλαδο, η ανάλυση των αντιοξειδωτικών ιδιοτήτων των φυτικών εκχυλισμάτων και η ανάπτυξη νέων μεθόδων για την αξιολόγηση της ποιότητας των τροφίμων. Έχει 15 δημοσιεύσεις σε έγκριτα περιοδικά/4 βιβλία και 25 ανακοινώσεις σε συνέδρια στο πεδίο χημείας και ανάλυσης φυσικών προϊόντων (citations 988, h-index = 10). Η έρευνά της έχει οδηγήσει σε νέες γνώσεις για τη σύνθεση και τις ιδιότητες των φυσικών προϊόντων που έχουν εφαρμογές στη βιομηχανία τροφίμων, την ιατρική και την περιβαλλοντική επιστήμη.
Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ